Bancs a Andorra: pots acudir a aquests 3

Si teniu el desig de residir a Andorra, heu de saber que és fonamental conèixer els 3 bancs principals del país.

Si teniu el desig de residir a Andorra, heu de saber que és fonamental conèixer els 3 bancs principals del país. Tots ells ofereixen serveis de gran qualitat, compten amb una xarxa d’oficines consolidada i caixers automàtics perquè pugueu comptar amb efectiu en tot moment. Des d’ICOB us indiquem els bancs a Andorra als quals podeu accedir.

mano que inserta tarjeta cajero automatico maquina banco retirar dinero hombre negocios mano hombres pone tarjeta credito atm

Quina moneda es fa servir a Andorra?

Andorra va adoptar l’euro com a moneda oficial el 2002, reemplaçant la pesseta espanyola i el franc francès. L’any 2011, el govern andorrà va acordar amb la Unió Europea emetre euros andorrans a partir del 2014. És l’únic país que compta amb quatre dissenys de l’euro, destacant l’escut d’Andorra, l’església romànica de Santa Coloma, la casa de la Vall i les representacions de fauna local com l’isard i el trencalòs.

Aquests són els 3 bancs a Andorra que tens a la teva disposició

Aquests són els 3 bancs que tens a la teva disposició a Andorra. A més, a ICOB comptem amb un equip d’assessors experts que us ajudarà a resoldre qualsevol pregunta que us pugui sorgir sobre això.

Andbank

Andbank és una firma dedicada a la gestió de fons d’inversió, compromesa amb servir individus, empreses i institucions. Des dels seus inicis, ha demostrat un compromís constant amb els objectius d’inversió dels seus clients, fent servir els seus actius amb professionalisme i rigor.

La responsabilitat envers els inversors guia les seves decisions, enfocant-se a preservar el capital i maximitzar el potencial dinversió amb risc mínim. Gràcies als seus experts globals, proporciona una visió integral dels mercats i de les diferents estratègies d’inversió. Entre els seus serveis disposa de gestió discrecional, assessorament global, real estate i instruments dinversió.

MyAndbank

A Andbank, afegiria que tenen una segona marca anomenada MYANDBANK.

És el primer neobanc andorrà gestionat íntegrament per una aplicació descarregable des de les plataformes Apple Store i Google Play.

Permet la creació de comptes personals i, des del 2024, també d’empreses andorranes.

Pots descarregar My Andbank des de les plataformes Apple Store i Google Play.
Agregant aquest codi, obtindràs un regal de 20€: WAQ5RS1B

Wise

Wise, també conegut com a TransferWise, és un neobanc belga que ofereix una ampla gamma de serveis financers digitals. Fundada el 2011, la seva missió és proporcionar als usuaris solucions bancàries més eficients, especialment en transaccions internacionals i transferències de diners.

1. Disponible per a clients personals i empresarials: Accedeix a Wise sense importar si ets un individu o una empresa, per gestionar les teves finances de manera eficient.

2. Envia i rep pagaments de manera convenient: Simplifica les teves transaccions financeres enviant i rebent pagaments de forma fàcil i còmoda.

3. Obtén una targeta Wise vinculada per a despeses en persona, en línia i en dispositius mòbils: Controla les teves despeses en tots els llocs amb una targeta Wise que pots utilitzar tant físicament com en les teves compres en línia i mòbils.

4. Gran varietat d’opcions multimoneda i internacionals: Accedeix a una àmplia gamma d’opcions financeres que et permeten gestionar múltiples monedes i realitzar transaccions internacionals sense complicacions.

5. Sense tarifes de compte en curs, només pagues pels serveis que utilitzes: Oblida’t de les tarifes mensuals de manteniment de compte, només pagaràs pels serveis que realment necessitis i utilitzis.

6. L’intercanvi de divises utilitza la taxa de canvi del mercat mitjà: Realitza intercanvis de divises amb total transparència i confiança, utilitzant la taxa de canvi del mercat mitjà per obtenir les millors condicions.

Pots descarregar Wise des de les plataformes Apple Store i Google Play.

Paxum

Paxum té la seva seu a Dominica (una illa independent del Carib des de 1978, membre de la Mancomunitat de Nacions). Tots dos accepten comptes de persones físiques i jurídiques d’Andorra.

equipo negocios presente inversionista profesional trabajando nuevo proyecto inicio reunion finanzas

A més, compten amb operacions internacionals en ubicacions com Miami i Suïssa. El seu origen es remunta a l’any 1958, quan va ser reconeguda amb diversos premis, especialment a les àrees de digitalització i solvència.

Actualment, compten amb serveis de gestoria personal per oferir més accessibilitat a les finances d’empreses i particulars. Un dels seus valors principals és la transparència, per la qual cosa posen a disposició del client tota la informació de manera clara, garantint la fiabilitat i la seguretat en totes les operacions.

1. Sense quota mensual de manteniment: Gaudeix de la comoditat d’utilitzar Paxum sense haver de preocupar-te per pagar una quota mensual de manteniment, el que et permet gestionar les teves finances sense costos ocults.

2. Compte ACH en USD gratuït: Obtén un compte ACH en dòlars nord-americans sense cap cost, el que et dóna la flexibilitat de rebre i enviar pagaments en una de les principals monedes del món sense càrrecs addicionals.

3. Compte IBAN en EUR gratuït: Accedeix a un compte IBAN en euros de forma gratuïta, el que et permet realitzar transaccions en euros sense tarifes d’obertura o manteniment, facilitant les teves operacions financeres en la moneda comuna europea.

4. Múltiples monedes: Amb Paxum, tens la possibilitat de gestionar múltiples monedes, el que et permet diversificar els teus fons i operar en diferents mercats financers sense complicacions.

5. Rebre pagaments de clients de Paxum.com: Aprofita l’oportunitat de rebre pagaments dels clients de Paxum.com de manera senzilla i eficient, el que et permet ampliar la teva base de clients i millorar les teves operacions comercials.

6. Banca en línia i mòbil: Accedeix als teus comptes i realitza les teves operacions bancàries en línia i des del teu dispositiu mòbil amb Paxum, el que et proporciona la comoditat de gestionar els teus diners en qualsevol moment i lloc amb accés a internet.

Pots descarregar Paxum des de les plataformes Apple Store i Google Play.

Com s'obre un compte a un dels bancs a Andorra?

L’obertura d’un compte bancari a Andorra està disponible tant per a particulars com per a empreses, independentment del lloc de residència. La documentació requerida pot variar depenent de les circumstàncies personals, incloent-hi la tipologia jurídica del titular, les quantitats de les transaccions, el tipus de residència i els actius a mantenir.

primer plano asesor financiero que senala lugar firma contrato

Alguns dels documents que es poden sol·licitar inclouen la identificació personal mitjançant el DNI, el carnet de conduir o passaport, extractes fiscals i bancaris. A més, caldrà proporcionar documentació que justifiqui la procedència lícita dels fons, ja que els bancs andorrans tenen una ferma política contra el blanqueig de diners.

Això vol dir que la demostració de solvència és un pas addicional que implica la presentació de nòmines, declaracions dimpostos o resultats comptables en el cas dempreses i negocis. Per a aquells que tenen la residència andorrana, es requerirà documentació específica relacionada amb aquest estatus, com ara la targeta de residència, el número de residència temporal i el número fiscal o de la seguretat social.

En conclusió, triar un dels bancs d’Andorra és un pas fonamental per establir la teva residència al país. Andbank, Creand i Morabanc ofereixen serveis financers integrals amb un enfocament a la transparència i la solidesa internacional. A més, l’adopció de l’euro i l’emissió d’euros andorrans ressalten la integració del país a l’economia europea. Des d’ICOB us ajudem en tot el procés, assegurant decisions financeres informades.

Taula de continguts

Comença Ara

Abrir chat
Hola 👋
En què et podem ajudar?