Sobre Andorra – Impostos A Andorra

Andorra ofereix un sistema d’impostos atractiu amb tarifes significativament més baixes en comparació amb els seus veïns europeus, convertint-se en una opció ideal per a residents i empreses.

Descobreix Tot Sobre El Sistema D’Impostos A Andorra

Analitzar els impostos d'Andorra i les seves diferències amb els d'Espanya és clau per entendre l'atractiu fiscal d'aquest petit país pirenenc.

Coneix Com Funciona El Sistema D’Impostos A Andorra

Actualment, hi ha persones que es pregunten si a Andorra es paguen impostos, i la resposta és que sí. Andorra ja no és un paradís fiscal i s’ha de complir amb el pagament dels impostos requerits al país. Per aquesta raó, si estàs pensant venir a viure a Andorra, has de conèixer quins són els impostos que s’han de pagar obligatòriament.

Andorra és un país amb impostos molt més baixos que els països del seu voltant i gran part d’Europa. Això el converteix en un país amb una de les fiscalitats més baixes del món. En conseqüència, tant els habitants com les empreses es beneficien d’això.

De moment, el país no té previst pujar els seus impostos i per aquesta raó continuarà sent un país atractiu fiscalment en comparació amb els països del entorn.

closeup economist using calculator while going through bills taxes office 1

Quins Són Els Tres Impostos Principals D’Andorra?

L’Impost General Indirecte (IGI) (equivalent de l’IVA a Andorra)

L’Impost General Indirecte (IGI) d’Andorra és l’equivalent a l’IVA (Impost per Valor afegit) que es paga als països de la Unió Europea. L’IGI d’Andorra es converteix en l’impost principal dels impostos indirectes del país. Igual que amb l’IVA, aquest Impost General Indirecte consta de diferents tipus, depenent del producte o servei.

  • De forma general, el tipus de limpost és dun 4,5%. Si el comparem amb altres països, Espanya té un 21%, França té el 20%, i Alemanya té un tipus del 19%, Andorra ofereix un tipus d’Impost General Indirecte molt interessant.
  • Andorra ofereix un tipus superreduït del 0% en el cas d’alguns serveis mèdics i educatius, lloguers de primers habitatges, segells i inversió en or.
  • També existeix un tipus reduït de l1% en el cas dels aliments de primera necessitat, l’aigua de consum humà i animal i de reg, també en llibres, revistes i diaris.
  • Hi ha un tipus especial del 2,5%, per al transport, exceptuant el transport per cable. Aquest tipus especial del 2,5% també s’aplica a biblioteques i arxius, institucions d’art i cultura com per exemple museus, monuments i llocs històrics, música, cinema i teatre, entre altres.
  • El tipus de gravamen sha incrementat al 9,5% per a serveis bancaris i financers.

Impost a les societats

Si vols obrir una societat a Andorra, aquest impost t’interessa especialment. Andorra té un impost de societats amb un tipus general fix del 10%.

Existeix igualment un règim especial per explotació d’intangibles, que permet una bonificació del impost d’un 80%. Es a dir que l’impost de societats resultant és del 2%.

Comença Ara

Abrir chat
Hola 👋
En què et podem ajudar?