Llogar una casa a Andorra: tot el que has de saber

Llogar una casa a Andorra és una opció ideal per residir al país.

Llogar una casa a Andorra és una opció ideal per residir al país. Et permet evitar qualsevol compromís permanent fins a trobar un racó especial en aquest paradís natural. A ICOB posem a la teva disposició tota la informació que necessites per començar a buscar casa teva ideal.

pareja feliz comprando su nuevo hogar recibiendo llaves agente inmobiliario

Com és el procés per llogar una casa a Andorra?

El procés de llogar una casa a Andorra ha estat dissenyat per simplificar la cerca i afavorir legalment l’inquilí. Els contractes d’arrendament tenen una durada habitual de cinc anys i garanteixen drets consolidats a l’inquilí durant aquest període. En cas de cancel·lació anticipada, cal un preavís d’un mes per cada any restant del contracte.

Els drets de l’inquilí inclouen la protecció contra la venda de la propietat, la rescissió sense proves d’irregularitat, la negligència en el manteniment i l’augment injustificat del lloguer. Abans de formalitzar un contracte, s’estipula un pagament inicial de quatre mesos de lloguer, que comprèn dos mesos de dipòsit reemborsable, un mes per a l’agent immobiliari i un altre per al lloguer avançat.

Aquests procediments i directrius asseguren un procés transparent i equitatiu per a aquells llogaters que busquen llogar una casa a Andorra.

Quins documents calen?

Per completar el procés de lloguer a Andorra també calen documents addicionals com un certificat de FEDA que acrediti que l’electricitat a la propietat està a nom de l’inquilí i una prova que verifiqui que el contracte de lloguer s’ha fet al municipi corresponent.

primer plano manos pasando contrato al empresario irreconocible

Quin preu aproximat costa llogar una casa a Andorra?

A la recerca de propietats de lloguer a Andorra, és important tenir en compte el preu. Est varia segons la ubicació i l’estat físic de la propietat. A més, cal tenir en consideració factors com la vista, el paisatge i la llum solar. Aquests poden influir en els preus, fent que lelecció duna propietat se centri en consideracions pressupostàries i característiques específiques.

Un exemple bàsic és una zona de propietats amb un dormitori amb un bany al centre per un preu al voltant de 1000€ al mes, apartaments d’avantguarda de 2 dormitoris amb un bany i mobles per un preu que ronda els 1500€ al mes. Aconseguir una casa té un cost que comença des dels 3000€.

És important entendre que aquests costos només són un exemple, ja que fluctuen segons la qualitat de l’edifici, el mobiliari, la ubicació i certes consideracions específiques com l’accés al transport i l’estacionament. Fins i tot el clima pot ser un factor que augmenti o disminueixi el preu de limmoble.

On puc llogar una casa a Andorra?

A l’hora de llogar una casa a Andorra, la cerca pot resultar una mica aclaparant al principi. Tot i que la metodologia tradicional de preguntar i utilitzar contactes locals pot funcionar, a ICOB et recomanem que preguntis primer a Andorra Vivienda, una de les agències immobiliàries de referència del país. És una opció ideal per accedir al mercat actualitzat de vivendes, habitacions, oficines i obra nova.

llaves retenidas agente inmobiliario comprador

A més, destaca per oferir habitatges que són aptes per a qualsevol tipus de persona, ja sigui resident o no resident. Les seves propietats es distingeixen per dissenys innovadors i s’adapten a diversos estils i preferències. Això facilita el procés en permetre als usuaris fer un seguiment de les seves propietats preferides.

Tot i això, el compromís d’Andorra Vivenda va més enllà de l’oferta de propietats, ja que també ofereix assessorament integral per ajudar a trobar l’habitatge adequat, recolzant els clients en cada pas del procés de cerca i selecció.

En conclusió, llogar una casa a Andorra és una opció atractiva i flexible per residir en aquest paradís natural, amb un procés dissenyat per garantir els drets dels llogaters. A més, encara que el preu varia segons la ubicació, la qualitat, la vista i la llum solar, tens a la teva disposició Andorra Vivenda, una agència immobiliària que destaca com a opció integral, oferint propietats innovadores i assessorament complet.

Taula de continguts

Contacta amb ICOB​

Per obtenir informació sobre lloguers d'habitatges, poseu-vos en contacte directament amb Andorra Vivienda.

Comença Ara

Abrir chat
Hola 👋
En què et podem ajudar?